gif

Preporuke

Marisa Caprara

Marisa Caprara, baletski pedagog i predsednica asocijacije baletskih pedagoga Italije

Zovem se Marisa Caprara, balet majstor sam, predsednik A.I.D.A. (Asocijacija diplomiranih pedagoga pri Milanskoj Skali) i direktorka Centra za edukaciju AIDA u Milanu. Ashen Ataljanc poznajem dugi niz godina i,za to vreme, imala sam prilike da pratim njenu lepu i zavidnu umetnicku karijeru, kojom je potvrdila svoju profesionalnost i umetnicku vrednost. Poslednjih godina, Ashen je svojoj igrackoj karijeri, pridodala i bavljenje pedagoskim radom, pokazavsi da poseduje i odlicne predispozicije da studentima prenese svoje bogato znanje i iskustvo iz klasicne i savremene tehnike, kao i da sa njima izgradi izbalansiran i plodonosan odnos. Pored toga, razvila je i odlicne sposobnosti za organizaciju i rukovodjenje skolom, a zahvaljujuci mnogim umetnickim kontaktima po svetu, uspela ja da realizuje i mnogobrojne projekte od velikog umetnickog znacaja. U proleće/leto 2103, inicirala je i organizovala veoma uspesnu saradnju i razmenu najboljih studenata nasih dveju skola. Studenti iz Italije, ucestvovali su sa koreografijama Biagio Tambone, prvog igraca Milanske Skale,,kao gosti, u dve predstave u Beogradu, a odmah nakon toga, najbolji studenti Skole igre Ashen Atalajnc, pohadjali su seminar u nasem centru u Milanu. Sigurna sam da ce program jednogodisnjeg usavrsavanja pod njenom supervizijom, doneti buducim polaznicima vrhunski nivo pripreme za buduci profesionalni angazman, a svima onima koji svojim angazovanjem podrze ovaj projekat, dati odlican uvid u internacionalnu umetnicku panoramu. Zbog svega navedenog, ovom projektu i Ashen Ataljanc dajem svoje odlicne preporuke.

Ukoliko je potrebno da jos nesto dodam i dopunim ovu preporuku, ostavljam svoje kontakte.

E-mail: marisa.caprara@aidadanza.it            mob. +39 329 0599226

Marisa Caprara – certificazione

Mr Aleksandar Ilić

mr Aleksandar Ilić,

koreograf i predsednik Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije daje punu podršku najreprezentativnijoj baletskoj umetnici Srbije, Ašhen Ataljanc, u njenim nastojanjima da se izrazi ne samo kao baletska umetnica, već i kao reformatorka sistema baletskog obrazovanja Srbije.

Udruženje ukazuje da su svi nivoi Škole igre Ašhen Ataljanc respektabilni, da nastavni program (promišljen odabir programa) prati savremene svetske tendencije i pedagoške metode zavidnog profesionalnog nivoa.