Rekreativni programi

Rekreativni programi za decu:

 

Klasičan balet za decu, uzrast 4-10 godina

Klasičan balet za decu uzrasta od 4-10 godina pomaže njihovom pravilnom razvoju. Vežbe su prilagođene uzrastu deteta i razvijaju koordinaciju, jačaju muskulaturu, razvijaju muzikalnost, osećaj za ritam, orjentaciju u prostoru. Vežbanjem se, detetu kroz igru i zabavu, usađuje osećaj odgovornosti i discipline.

Programom škole obuhvaćeni su javni časovi, učešće u godišnjem koncertu škole, učešće na raznim kulturnim dešavanjima.

Programi osposobljavaju i pripremaju decu za upis u I razred osnovne baletske škole.

 

Rekreativni programi za decu i tinejdžere:

 

Klasičan balet, uzrast 10+

Klasičan balet za decu uzrasta od 10+ godina pomaže njihovom pravilnom razvoju. Vežbe su prilagođene uzrastu deteta i razvijaju koordinaciju, jačaju muskulaturu, razvijaju muzikalnost, osećaj za ritam, orjentaciju u prostoru. Vežbanjem se detetu usađuje osećaj odgovornosti i discipline.

Programom škole obuhvaćeni su javni časovi, učešće u godišnjem koncertu škole, učešće na raznim kulturnim dešavanjima.

Programi osposobljavaju i pripremaju decu za upis u I razred osnovne baletske škole.

 

 

Hip hop, uzrast 10-14 godina

Hip hop je ples koji podrazumeva kretanje celog tela uz energičnu muziku. Podstiče preciznost, pravilno držanje, ali i omugućava slobodno izražavanje deteta, odnosno kreativnost. U sklopu časa radi se zagrevanje, vežbe snage i istezanje, prilagođeno određenom  uzrastu. Kroz ples učimo kako da se ophodimo jedni prema drugima, šta znači timski rad, ali i šta znači disciplina u radu, sve to, kroz puno zabave i osmeha.

Savremena igra, uzrast 10+

Savremena igra predstavlja novu i modernu vrstu plesa, čija je preteča klasičan balet, ali koja omogućava mnogo veću slobodu  i pokretljivost tela. Ova igra je prilagođena čovekovom telu, pa je time i prirodnija. Glavne odlike savremene igre jesu kontakt sa podom i kretanje kroz prostor. Kao i druge vrste plesa, pa i sporta, savremena igra teži ka tome da se svaki pokret nauči i vežba tehnički pravilno, kako zbog estetike, tako i zbog pravilnog razvijanja određenih mišića.

 

Rekreativni programi za odrasle:

 

Rekreativni balet za odrasle

Rekreativni balet za odrasle podrazumeva osnovne vežbe klasičnog baleta, odnosno vežbe na podu, vežbe za štapom, na sredini sale i skokove, prilagođene polaznicima koji nemaju iskustva u klasičnoj baletskoj igri.

Ovim vežbama se postiže kondicija, izduženost mišića, gipkost tela i gracioznost. Dodatna prednost rekreativnog baleta u odnosu na druge vidove rekreacije je što se polaznici na ovaj način bliže upoznaju sa umetnošću koja je koliko lepa, toliko i zahtevna.

 

 

 

 

Savremena igra 

Savremena igra predstavlja novu i modernu vrstu plesa, čija je preteča klasičan balet, ali koja omogućava mnogo veću slobodu  i pokretljivost tela. Ova igra je prilagođena čovekovom telu, pa je time i prirodnija. Glavne odlike savremene igre jesu kontakt sa podom i kretanje kroz prostor. Kao i druge vrste plesa, pa i sporta, savremena igra teži ka tome da se svaki pokret nauči i vežba tehnički pravilno, kako zbog estetike, tako i zbog pravilnog razvijanja određenih grupa mišića.