Srp / Eng

O školi

The mediore teachers tells,
The good teacher explains,
The superior teacher demonstrate,
The great teacher inspires.

William Artur Ward

 

Škola igre Ašhen Ataljanc predstavlja i donosi potpuno novo poimanje igračke umetnosti kod nas.

I, svakako, ne samo klasičnog baleta koji je osnova i stožer svih igračkih tehnika, ali koji se danas, u 21. veku, neverovatno prepliće sa svim savremenim stilovima ovog Novog doba. To je jedini način da dobijemo vrhunske, visoko obrazovane i tehnički savršeno pripremljene igrače – građane sveta! Pre svega, u ovoj školi predaju visoko obrazovani stručni kadrovi koji svoje bogato profesionalno iskustvo prenose mladima, budućim umetnicima, ne samo klasičnog baleta, već i svih savremenih vidova umetničke igre, a bez kojih se više ne može zamisliti ni jedna igračka trupa, niti pozorište u svetu.

Umetnička igra je umetnost koja se ne uči iz knjiga i skripti. To je umetnost koja se prenosi „s kolena na koleno“ i jedino se na taj način stvaraju novi vrhunski igrači. Ne postoji drugi način. Zbog toga je beskrajno važno i jedino moguće da se mlade, buduće snage i nosioci vrhunske Umetnosti Igre obrazuju uz najbolje, iskusne pedagoge!

Znači, ova škola odgaja igračke kadrove širokog spektra znanja i umeća, koji vladaju svim stilovima i mogu da odgovore svim zahtevima bilo kog pozorišta ili trupe u svetu, i mogu da nađu svoje mesto pod suncem na ma kom delu zemaljske kugle.

Škola igre Ašhen Ataljanc osnovana je 2011. godine, i trenutno je pohađa više od stotinu učenika. U školi predaje odabrani tim pedagoga, koji svoje bogato profesionalno iskustvo i znanje, ne samo klasičnog baleta, već i svih ostalih stilova umetničke igre, prenose deci kroz svakodnevni rad na časovima, kao i kroz rad na pripremi školskih predstava i koncerata.

U okviru svojih programa škole, pored programa Osnovne baletske škole, Škola igre Ašhen Ataljanc nudi i druge programe koji su predviđeni za različite uzraste i nivoe znanja:

klasičan balet i hip-hop za decu uzrasta 4-10 godina, hip-hop za uzrast 10-15 godina, rekreativni balet za odrasle, individualni rad, rad na repertoaru, priprema za audicije, priprema za polaganje stručnih ispita.

http://www.diplomacyandcommerce.rs/divine-ballerina/

Tim škole

AŠHEN ATALJANC

prima balerina i balet majstor

MARIJA MILIĆEVIĆ

predavač hip-hopa

DANICA ARAPOVIĆ

baletski pedagog

Saradnici škole

Leo Mujić,  koreograf

Michele Merola,  koreograf

Maja Ostojin,  klasičan balet

Milan Nedeljković,  solfeđo

Slobodanka Radovanov,  klasičan balet

Milica Pisić,  primenjena gimnastika/savremena igra

Ida Ignjatović,  klasičan balet

Ružica Jovanović, klasičan balet

Dara Deluka, rediteljka

Aleksandar Ilić,  koreograf

Anina Stancu,  klasičan balet

Milica Ilić,  hip hop

Milena Veljković, hip hop

Ana Kuzmanović,  klasičan balet

Danica Arapović,  savremena igra

Ivan Zarić,  gluma

Zoja Begoli,  klasičan balet

Predrag Bajčetić,  gluma

Ivanka Lukateli,  klasičan balet